Trippelcheck2024-03-25T13:07:05+01:00

Trippelcheck

Safestates Trippelcheck verifierar om en domän har SPF, DMARC och DKIM uppsatt på sin domän. Dessa tre inställningar används för att förhindra e-postförfalskning och öka säkerheten för e-postkommunikationen. SPF, DMARC och DKIM är viktiga för att förhindra e-postbedrägerier och säkerställa att dina e-postmeddelanden når fram till dina mottagare och inte hamnar i deras karantän eller skräpkorg.

Värdet i Trippelcheck

Att kontrollera att man har SPF, DMARC och DKIM uppsatt är avgörande för att säkerställa att ens e-postmeddelanden når sina mottagare säkert och tillförlitligt. Dessa säkerhetsmekanismer bidrar till att förhindra e-postförfalskning och bedrägerier genom att verifiera avsändarinformationen och säkerställa att meddelandena inte manipuleras under transporten.
Genom att ha dessa mekanismer korrekt konfigurerade kan man öka förtroendet för ens e-postkommunikation och minska risken för att bli offer för phishing och andra former av e-postrelaterade attacker.
En vanlig anledning till att e-postmeddelanden hamnar i karantän eller skräpposten hos mottagare är att avsändaren saknar just SPF, DMARC eller DKIM.

0+
Skickade larm om läckta användaruppgifter per år
0+
Identifierade tekniska sårbarheter per år
0+
Potentiella hot identiferade hos kunder per år

Behöver du hjälp med något?

I vårt supportcenter finns det möjlighet att få svar på vanliga frågor gällande våra tjänster och rapporter. Om du inte hittar svaret på din fråga där, kan du även skapa ett ärende och nå ut till oss för att få personlig hjälp och support.

Relaterade artiklar

Ryssland: Det nya cyberhotet

Det pratas ständigt om Ryssland som ”det nya hotet” mot Sverige. Försvarsmakten och MSB har vid flera tillfällen lyft oron och både näringslivsorganisationer olika förbund och universitet har hakat på. Nu har MSB fått i uppdrag av regeringen att starta...

Till toppen