Svartlistcheck2024-03-25T12:56:49+01:00

Svartlistcheck

Med Safestates övervakning av svartlistor får du snabbt besked om din domän hamnar på en svartlista. Genom att dagligen söka igenom över 100 svartlistor, varnar Safestate dig så fort din domän upptäcks på någon av dessa. På så sätt kan du vidta korrekta åtgärder för att få bort din domän från svartlistan innan det hinner påverka din verksamhet negativt.

Värdet av att kontrollera Blacklist

Det är vanligt att e-postleverantörer använder sig av svartlistor för att skydda sina användare från skräppost. Om din domän hamnar på en sådan svartlista kan det resultera i att dina e-postmeddelanden antingen blockeras eller klassificeras som skräppost av mottagarens e-postfilter. Detta kan i sin tur förhindra viktig kommunikation från att nå fram till mottagarna. Dessutom kan en svartlistad domän skada dess rykte och förtroende.

0+
Skickade larm om läckta användaruppgifter per år
0+
Identifierade tekniska sårbarheter per år
0+
Potentiella hot identiferade hos kunder per år

Hur fungerar det?

Svartlistor agerar som databaser som samlar in information om domäner och IP-adresser som är misstänkta för att vara källor till spam, skräppost och andra skadliga aktiviteter på internet. När en domän eller IP-adress identifieras som en potentiell källa till oönskade e-postmeddelanden eller andra former av olämpligt beteende, kan den läggas till på svartlistan. Därefter används dessa svartlistor av webbtjänster och e-postleverantörer för att filtrera ut skräppost och skydda sina användare från oönskat innehåll. Om din domän hamnar på en svartlista kan det påverka din möjlighet att leverera e-post till mottagare som använder tjänster som använder just den svartlistan för att filtrera sin e-post.

Behöver du hjälp med något?

I vårt supportcenter finns det möjlighet att få svar på vanliga frågor gällande våra tjänster och rapporter. Om du inte hittar svaret på din fråga där, kan du även skapa ett ärende och nå ut till oss för att få personlig hjälp och support.

Relaterade artiklar

Ryssland: Det nya cyberhotet

Det pratas ständigt om Ryssland som ”det nya hotet” mot Sverige. Försvarsmakten och MSB har vid flera tillfällen lyft oron och både näringslivsorganisationer olika förbund och universitet har hakat på. Nu har MSB fått i uppdrag av regeringen att starta...

Till toppen