Phishingtest2024-03-25T12:50:10+01:00

Phishingtest

Safestates phishingtest låter dig simulera phishingattacker testa er motståndskraft för en av de vanligaste attacktyperna.
Du väljer tid och vilka e-postadresser som ska få ett phishingmejl, och sedan sköter Safestate resten. Genom att simulera phishingattacker så kan du testa både dina mejlfilter och medarbetare. Nedan är en översikt på hur det fungerar.

Värdet av phishingtest

Genom att genomföra simuleringar av phishingattacker kan du få värdefull insikt i era nuvarande säkerhetsåtgärder och identifiera eventuella brister eller områden för förbättring. Det ger också en möjlighet att utbilda och informera era medarbetare om de olika typerna av hot som kan uppstå via e-post, vilket stärker organisationens övergripande säkerhetskultur.

Sammanfattningsvis är ett phishingtest ett kraftfullt verktyg för att stärka er organisations försvar mot cyberhot genom att utvärdera och förbättra era befintliga säkerhetsåtgärder och medarbetares medvetenhet om potentiella risker.

0+
Skickade larm om läckta användaruppgifter per år
0+
Identifierade tekniska sårbarheter per år
0+
Potentiella hot identiferade hos kunder per år

Hur fungerar det?

När det är dags för ett phishingtest för din organisation, får du som kund en notifiering som informerar dig om att testet är tillgängligt. Detta test är designat för att simulera en realistisk phishingattack och är baserat på mallar som är noggrant utformade av oss på Safestate. Våra mallar uppdateras kontinuerligt för att säkerställa att de är aktuella.

Som kund har du möjlighet att välja vilka mottagare som ska inkluderas i testet. När dina val är klara skickar vi ut phishingmeddelandet från en domän som vi kontrollerar till de angivna mottagarna. Detta gör att testet kan genomföras på ett säkert sätt och ger dig insikt i hur dina medarbetare reagerar på en potentiell phishingattack.

Efter att en viss tid har passerat sedan utskicket av phishingmeddelandet, får du en sammanfattande rapport. Rapporten ger dig en översiktlig bild över hur dina medarbetare reagerade på phishingtestet, vilket inkluderar information om hur många som öppnade mejlet eller klickade på länken.

Genom att genomföra dessa regelbundna phishingtester får du en bättre förståelse för din organisations sårbarheter och kan vidta åtgärder för att förbättra säkerheten och medarbetarnas medvetenhet om cyberhot.

Behöver du hjälp med något?

I vårt supportcenter finns det möjlighet att få svar på vanliga frågor gällande våra tjänster och rapporter. Om du inte hittar svaret på din fråga där, kan du även skapa ett ärende och nå ut till oss för att få personlig hjälp och support.

Relaterade artiklar

Ryssland: Det nya cyberhotet

Det pratas ständigt om Ryssland som ”det nya hotet” mot Sverige. Försvarsmakten och MSB har vid flera tillfällen lyft oron och både näringslivsorganisationer olika förbund och universitet har hakat på. Nu har MSB fått i uppdrag av regeringen att starta...

Till toppen