Phishingsimulering

Stötta användarna i att jobba säkrare genom att arbeta för att höja medvetenheten internt

Phishing, eller nätfiske, är ett växande problem bland privatpersoner och företag. Bristande säkerhetskunskaper och rutiner som inte testas, i kombination med att man hellre tystar ner än pratar om en attack, har bidragit till att göra phishing till en av de vanligaste attackmetoderna. Det är trots allt ganska tacksamt att göra måltavlor av de personer som är minst insatta i säkerhetsarbetet – den generella medarbetaren.

Att löpande testa organisationens medvetenhet och därmed motståndskraft mot sådana attacker kan därför vara en klok idé – kombinerat med att utbilda, samt vässa rutinerna. 

Varför Safestate

När du använder Safestates phishingtest för att testa din organisation, kollegor och IT-avdelning får du viktig insikt i hur hög säkerhetsmedvetenhet de har, samt vilken typ av information de är beredda att dela med sig av vid en riktig attack. 

Att testa personalen då och då är bra, men att regelbunden skicka ut phishingtester gör att samtliga håller sig på tå och är mer alerta vid de verkliga attackerna. Med Safestate är det enkelt att schemalägga phishingtester för att slippa för mycket administration vid varje enskilt test.
Användarvänligheten och enkelheten gör phishingtesterna till en del av den viktiga fortbildningen för samtliga anställda, och ny personal blir snabbt medvetna om att organisationen prioriterar att arbeta med cybersäkerheten. 

Genom att kombinera vår statistik med den information ni har (när attacken upptäcktes, när åtgärder sattes in, etc) så kan du skapa dig en komplett överblicksbild över hela organisationens hantering. Det är en fördel att veta exakt var kedjan är som svagast. Då blir det enkelt och effektivt att införa säkerhetshöjande åtgärder.

En allmän ”aha-känsla” vid varje test bidrar till att höja och bibehålla en hög säkerhetsmedvetenhet.

Testa själv, eller ihop med en partner

Phishingverktyget är populärt hos våra partners.
En IT-driftpartner kan se det som ett bra sätt att testa säkerheten samtidigt som samarbetet mellan organisationen och den outsourcade IT-avdelningen testas.
Ett försäkringsbolag ser det som ett bra sätt att jobba proaktivt för att förebygga dessa vanliga attacker, som ofta kan leda till stora skador för kunden och därmed höga ersättningsutbetalningar för försäkringsbolaget. 

Phishingtester är ett smart sätt att föra upp dialogen om cybersäkerhet på hela verksamhetens agenda, eftersom det påverkar alla på lika villkor och verkligen ger en ”aha-upplevelse” till många – framför allt de som inte jobbar med IT eller säkerheten till vardags.