Styrelsen för Secify Group AB har beslutat att tillsätta nuvarande försäljningschef Jonas Stewén som tillförordnad VD på Secify by Sweden AB, med start 1 juni. Nuvarande VD Daniel Fyhr går helt över till att fokusera på rollen som VD på systerbolaget Safestate AB.

– Detta blir ett stort och viktigt steg för oss i syfte att kunna fortsätta växa. Vi befinner oss i en bransch med en enorm potential, där ett helhjärtat fokus krävs för att kunna nyttja alla möjligheter. Med Jonas långa erfarenhet inom branschen, såväl som av att bygga upp liknande verksamheter, ser vi detta som en logisk justering, säger Ola Johansson, styrelseordförande i Secify Group AB.

Vikten av att växla upp i rätt tid

– Vi ser att rätt tid att satsa är nu; i medvind och med den efterfrågan vi just nu ser på vår marknad. Av det skälet gör vi en satsning där varje bolag i gruppen får bästa möjliga förutsättningar att lyckas genom ett skärpt fokus i ledningsskiktet. Det ger helt andra möjligheter för att såväl ta nya marknadsandelar, som att ta hand om våra viktiga kunder på bästa möjliga sätt.

Nästa steg i utvecklingen är nu

– Efter många år med ledande befattningar i branschen känns det som ett naturligt och spännande steg att ta. Secify har en helt unik position på marknaden, med vår bredd inom informationssäkerhet, cybersäkerhet och dataskydd – här kan jag bidra och ta oss till nästa nivå, säger Jonas.

– Som grundare och VD är det alltid ett stort steg att lämna över huvudansvaret, men här känns det helt rätt. Jag och Jonas har samma vision i vad bolagen inom Secify Group kan göra tillsammans och framtiden ser riktigt ljus ut med Jonas bakgrund, idéer och driv i förarsätet. Jag kommer gå över till att helhjärtat fokusera på Safestate där vi ser en enorm potential i tillväxt på den europeiska marknaden, samt tar väldigt seriöst på vårt ansvar att ta hand om över 100 000 befintliga slutkunder, säger Daniel.

– Den här uppväxlingen är väldigt spännande, och vi ser fram emot vad den kan föra med sig. Vi är redo att ta nästa steg i vår utveckling, och tror att våra kunder kommer uppskatta fokuseringen vi nu gör, avslutar Ola.

Jonas Stewén, ny VD på Secify