Phishingtest – för ökad säkerhetsmedvetenhet och trygghet i organisationen

Phishing eller nätfiske, är ett växande problem bland privatpersoner och företag. Bristande säkerhetskunskaper och rutiner som inte testas i kombination med att man hellre tystar ner än pratar om en attack har gjort att phishing numera är den attackmetod som växer snabbast. Ett phishingtest testar din organisation, kollegor och IT-avdelning och visar hur hög säkerhetsmedvetenhet de har, samt vad för typ av information de är beredda att dela med sig vid en riktig attack. Det bidrar också till att alla medarbetarna i organisationen höjer sin säkerhetsmedvetenhet.

Skapa ett gratiskonto

Nu kan du skapa ett konto och använda Safestate helt kostnadsfritt i din organisation.
Det här ingår i gratiskontot:

  • Sårbarhetsskanning

  • Phishingtest

  • Lösenordsövervakning

  • GAP-analys GDPR
  • GAP-analys informationssäkerhet

Vad är en phishing-attack?

En phishing-attack har som mål att stjäla användardata som till exempel lösenord, företagsdokument eller betalinformation. Attacken är ofta kamouflerad som ett mejl eller SMS och ser ut att komma från en trovärdig källa. Målet med attacken är att få mottagare att klicka på en skadlig länk som i sin tur kan smitta datorn med ett virus.

Hur kan ett phishing-mail se ut?

Ett phishing-mail ser ofta ut att komma från en trovärdig källa, som till exempel ett stort företag eller en statlig institution. I mejlet ombeds mottagaren klicka på en länk där två vanliga anledningar är att mottagaren ska få en återbetalning eller att deras lösenord har gått ut.

Vårt phishing-test

Phishingtestet är integrerat i plattformen vilket innebär att du sköter allt ifrån en och samma plats. Vårt phishing-test prövar breddskapen hos dina kollegor inför en potentiell phishing-attack. Långsiktigt utbildar testerna även era anställda så att den enklare kan känna igen en phishing-attack.

Så här fungerar det

E-postmeddelandet som skickas ut innehåller en spårbar pixel som rapporterar till modulen när en användare öppnar meddelandet. I meddelandet finns en spårbar länk som rapporterar till modulen när någon klickar. Mängden som öppnar och klickar på ett meddelande ger en tydlig indikation på hur säkerhetsmedvetna din medarbetare är. Resultaten kommer in i modulen och du kan ta del av övergripande statistik i samma sekund som du startar testet.

Genom att kombinera vår statistik med den statistik som ni har; när ni upptäckte attacken och började införa förebyggande åtgärder, så kan du skapa dig en komplett överblicksbild över hela organisationens hantering. Det är en fördel att veta exakt var kedjan är som svagast. Då blir det enkelt och effektivt att införa säkerhetshöjande åtgärder.

Så här enkelt startar du ett gratis phishing-test i Safestate

  1. Logga in
  2. Välj templatemall (typ av erbjudande)
  3. Importera listan på mottagare eller lägg dit manuellt
  4. Schemalägg vilken tid som testet ska genomföras
Safestate phishingtest
Max e-postmeddelanden Ingen begränsning
Antal teman 3
Skapa eget tema Ja
Statistik Antal öppnade, klickade